Tegenwoordig is het heel makkelijk om een vaatwasser te hebben. Dit bespaard veel tijd met de afwas en u kunt na etenstijd direct alles afruimen. Een vaatwasser kost ongeveer € 49,- tot € 70,00 per jaar aan verbruik. Dit is uiteraard afhankelijk van de capaciteit van de vaatwasser. Ook voor de vaatwasser gelden de NEN 1010 normen. Een vaatwasser moet daarom op een aparte groep in de groepenkast worden aangesloten.

 

Volgens de algemene bepalingen van het Nederlands Normalisatie Instituut moeten alle apparaten welke meer dan 2.000 watt gebruiken op een aparte groep worden aangesloten. Uitzondering hierop zijn apparaten welke minder dan 10 minuten gebruikt worden. Het is daarom ook belangrijk dat de groepsverdeling van uw groepenkast goed verdeeld wordt met voldoende groepen. De meterkast moet conform de installatie normen van NEN 1010 geïnstalleerd worden en de vaatwasser moet op een aparte groep.

 

Wilt u weten of uw elektrotechnische installatie voldoet aan de installatie normen dan kunt u een NEN 1010 woning inspectie bij ons aanvragen. Voor meer informatie kijkt u op onze internetpagina keuring en inspectie.

 

De meeste gestelde vragen over een vaatwasser:

 • moet de vaatwasser op een aparte groep?
  het antwoord is ja
 • waar moet een vaatwasser aan voldoen?
  antwoord: dit staat meestal in de boekje van de vaatwasser
 • moet de vaatwasser achter een aardlekschakelaar?
  het antwoord is ja
 • kan de vaatwasser samen met de oven op één groep?
  het antwoord is nee
 • kan de vaatwasser samen met de wasmachine op één groep?
  het antwoord is nee

Hendriks elektroservice. 

 

Groepenkast vervangen of uitbreiden? 

Krachtstroom aanleggen, fornuisgroep, wasmachine aparte groep, stopcontact in meterkast, aarding meterkast, elektro aanleggen, hoofdschakelaar vervangen, aardlekschakelaar, meterkast montage elektricien, erkende elektricien particulier en mkb, elektro keuringen nen3410 nen1010.

 

 Bel nu elektricien Hendriks:

  
0627273365

 

Services: 24/7, Aanleg, Installatie, Renovatie, Nen 1010 Keuringen, Service elektro groepenkast

Types: Elektra, Verlichting, Groepenkasten, Krachtstroom, Nieuwe Keuken elektro aanleggen, Meterkast


 

Groepenkast vervangen of uitbreiden 

 (Voorkeur via): Service aanvraag contactformulier