Groepenkast uitbreiden

Wanneer u een ruimte gaat vernieuwen, waar ook veel nieuwe apparaten bij worden geplaatst, kan het zijn dat een groep het niet meer aan kan. Het gemakkelijkste is het samenstellen van apparaten die op een groepenkast aangesloten worden om duidelijkheid te krijgen hoe u de groepenkast uit kunt breiden. Voor sommige apparaten wordt er zelfs een aparte groep aan gemaakt, zodat er op de originele groep meer aangesloten kan worden. Wanneer u wilt uitbreiden, moet u eerst kijken of hier nog plek voor is. Onder één aardlekschakelaar mogen vier groepen geplaatst worden. Dus wanneer u twee aardlekschakelaars hebt in uw stoppenkast, mogen er acht groepen aangelegd worden. Het aanleggen van een nieuwe groep is minder lastig, maar voor de veiligheid is het beter om ook hier een specialist voor in te schakelen. Op deze manier hoeft u geen nieuwe stoppenkast aan te schaffen, maar kunt u de kast uitbreiden en samenstellen naar uw toekomstige situatie.

Groepenkast vervangen.

Het vervangen van een groepenkast komt niet vaak voor, maar wanneer u een erg oud huis koopt, kan hier een erg oude stoppenkast is zitten. Het vervangen is dan een verstandige keuze, vooral wanneer u veel apparatuur wilt installeren. De stoppenkast vervangen voor een nieuwe is geen klus die u zelf zomaar kan doen. Vanwege de veiligheid is het verstandig om dit aan een vakman over te laten, het is namelijk niet zonder gevaren. Niet alleen bent u verzekerd dat het aanleggen goed is gedaan, mocht er namelijk een storing of kortsluiting ontstaan wanneer u het zelf hebt gemonteerd kan de verzekering moeilijk gaan doen. U hebt er niet alles aan gedaan om risico’s te voorkomen wanneer u het aanleggen zelf hebt gedaan. Laat dit het elektra aanleggen dus liever over aan een elektricien.

Wattage per groep

Voordat u allerlei apparaten op een bepaalde groep gaat aansluiten, is het verstandig om uit te rekenen hoeveel wattage er op een groep kan. De gemiddelde installatieautomaat is 16 Ampère. Om uit te rekenen hoeveel Watt er op een groep kan worden aangesloten moet het aantal Ampère worden vermenigvuldigd met 230 volt. Op de groep van 16 Ampère x 230 volt mag 3680 Watt aan belastende apparaten worden aangesloten. Op de apparaten staat hoeveel Watt de apparaten verbruiken. Zo kunt u berekenen welke apparaten u moet samenstellen om de groep niet te overbelasten.


Hendriks elektroservice. 

 

Groepenkast vervangen of uitbreiden? 

Krachtstroom aanleggen, fornuisgroep, wasmachine aparte groep, stopcontact in meterkast, aarding meterkast, elektro aanleggen, hoofdschakelaar vervangen, aardlekschakelaar, meterkast montage elektricien, erkende elektricien particulier en mkb, elektro keuringen nen3410 nen1010.

 

 Bel nu elektricien Hendriks:

  
0627273365

 

Services: 24/7, Aanleg, Installatie, Renovatie, Nen 1010 Keuringen, Service elektro groepenkast

Types: Elektra, Verlichting, Groepenkasten, Krachtstroom, Nieuwe Keuken elektro aanleggen, Meterkast


 

Groepenkast vervangen of uitbreiden 

 (Voorkeur via): Service aanvraag contactformulier