Aardlekschakelaar

In de meeste woningen en bedrijfspanden is een aardlekschakelaar aanwezig. Zodra er een lekstroom ontstaat dat boven de 30 milli-Ampère (mA) uit komt voor een aantal milliseconden zal de aardlekschakelaar zich uitschakelen. Maar wat is precies een lekstroom? In een stopcontact is er een nul-aansluiting, waar geen spanning op staat en een aansluiting waar wel spanning op staat die we een fase noemen. Naast de twee ingangen, heeft een stopcontact ook twee randaardklemmen waar ook geen spanning op staat. Het is ook niet te bepalen in welk gat er spanning staat, dit kan alleen met een meetapparaat worden vastgesteld. Wanneer u niet deugdelijke apparaten op het stopcontact gaat aansluiten en u raakt een metalen gedeelte aan van het apparaat, dan zal een deel van de stroom via uw lichaam de aarde in stromen. Dit kan erg gevaarlijk zijn wanneer er meer dan 30 mA door uw lichaam stroomt. Omdat er tijdens deze fout minder stroom terug vloeit naar de nul-schakelaar en dus ook naar het net. Het verschil van stroom dat in en uit het apparaat stromen wordt een lekstroom genoemd. Wanneer er een lekstroom voorkomt, schakelt de aardlekschakelaar uit.

Groepenkast vervangen mail foto van groepenkast met contact gegevens naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Hendriks elektroservice. 

 

Groepenkast vervangen of uitbreiden? 

Krachtstroom aanleggen, fornuisgroep, wasmachine aparte groep, stopcontact in meterkast, aarding meterkast, elektro aanleggen, hoofdschakelaar vervangen, aardlekschakelaar, meterkast montage elektricien, erkende elektricien particulier en mkb, elektro keuringen nen3410 nen1010.

 

 Bel nu elektricien Hendriks:

  
0627273365

 

Services: 24/7, Aanleg, Installatie, Renovatie, Nen 1010 Keuringen, Service elektro groepenkast

Types: Elektra, Verlichting, Groepenkasten, Krachtstroom, Nieuwe Keuken elektro aanleggen, Meterkast


 

Groepenkast vervangen of uitbreiden 

 (Voorkeur via): Service aanvraag contactformulier